Huisartsenpraktijk Schraven

Adres
Verzetstraat 92 
7671 GL
Vriezenveen 
Openingstijden
Maandag-Donderdag   8:00-17:00
Vrijdag                              8:00-12:00
Zaterdag-Zondag          Gesloten
Contact
0546-561332
info@huisartsenpraktijkschraven.nl
Buiten kantoortijden: 088-5880588

Spoedgeval

0546-850755
Buiten kantoortijden 088-5880588

Bij levensbedreigende spoed !!   112  !!

Onderzoeken

Bloed prikken

Voor bloedafname kunt u terecht bij Medlon.

Adres:

Gezondheidscentrum de Weemelanden.

Koningsweg 36, Vriezenveen.

Het is nodig om hiervoor een afspraak te maken.

Op www.medlon.nl kunt u een afspraak maken.

U kunt hier bloed af laten nemen en/of urine, ontlasting, e.d. afgeven. Dat kan voor de trombosedienst, het diagnostisch centrum of voor één van de ziekenhuizen.

 

Urine-onderzoek

Als u klachten bij het plassen of in de onderbuik heeft en bijvoorbeeld denkt aan een blaasontsteking, dan kunt u in de ochtend uw urine afleveren op de praktijk voor verder onderzoek. Het is van belang dat u niet direct de eerste straal opvangt, maar eerst wat urine weg laat lopen voordat u de resterende urine in een schoon potje opvangt (een zogenaamde ‘gewassen plas’). Als u niet gelijk kunt komen na het opvangen kunt u de urine maximaal twee uur in de koelkast bewaren.

 

24-uurs bloeddrukmeting

De praktijk heeft de beschikking over een geavanceerd apparaat waarmee gedurende 24 uur de bloeddruk kan worden gemeten. Deze vorm van bloeddrukmeting wordt als de meest betrouwbare meetmethode voor de bloeddruk in de huisartsenpraktijk beschouwd. Het is gebleken dat de bloeddruk op het spreekuur bij de arts vaak hoger is dan thuis. De meetapparatuur is bijzonder betrouwbaar. De assistente sluit de apparatuur aan om deze de volgende dag weer af te koppelen en door de computer uit te laten lezen.

 

ECG of hartfilmpje

Bij hartklachten kan door middel van een hartfilmpje op de praktijk gezien worden of er zuurstoftekort bij de hartspier is, hoe het hartritme is en of de hartspier verdikt is.

 

Longfunctie-test

Met een spirometer op de praktijk worden blaaskracht en andere kenmerken van uw ademhaling gemeten. Uw blaasgegevens worden opgeslagen in een computer en kunnen op een grafiek worden uitgeprint. De spirometer meet de maximale hoeveelheid lucht die u kunt in- of uitademen. Dit zegt iets over de inhoud van uw longen. Ook wordt gemeten hoeveel lucht u in één seconde kunt uitblazen. Dit zegt iets over de vernauwing van de luchtwegen.

 

Doppler

De dopplermeting is bedoeld om te bepalen in hoeverre de patiënt een bloedvatvernauwing heeft. Met name de bloeddoorstroming naar de benen kan er goed mee worden bepaald.

 

CRP-bloedtest

Voor onderzoek naar een acute ontsteking, bijvoorbeeld bij blinde darm of bronchitis/longontsteking, worden de CRP-testen op de praktijk gedaan.